FSG 12. Festival Slobodne Glazbe Murter

O Festivalu

Uvala Čigrađa
MurterPrvi festival održan je 2009.

godine na kojem su i sami organizatori sudjelovali u dijelu programa. Glavna misao vodilja bila je slijedeća: u dva, maksimalno tri dana održavanja festivala, u ugodnom ambijentu privući posjetitelje koncertima domaćih i gostujućih izvođača, glazbenim radionicama – workshopovima na temu improvizacije, slobodnim sessionima za posjetitelje kao i tematskim predavanjima. Zajednički nazivnik svih događanja trebala bi biti upravo improvizacija u glazbi čime se otvara čitav spektar glazbenih vrsta, podvrsta i kombinacija koje možemo ugostiti na festivalu.

Kod spomena improvizirane glazbe prosječni slušatelj odmah će pomisliti isključivo na jazz. Međutim uz blues, funk, fusion, etno glazbu te u kombiniranju svega navedenog sa elektronskom glazbom došli do neizmjernog broja potencijalnih izvođača, predavača i sudionika.
PARTNERI

Accommodation in Murter: heartofdalmatia.com

Always sunny at: jezeratours.hr

Dizajn i izrada: www.egomedia.hr

Osnovna ideja festivala

koju pokušavamo slijediti i danas je stvaranje interaktivnog glazbenog događaja gdje je posjetitelj aktivni sudionik zbivanja, promoviranje neafirmiranih mladih izvođača koji nemaju gdje predstaviti svoju glazbu, omogućavanje cjelodnevnih druženja skupina ljudi istih interesa, održavanje edukativnih radionica i poticanje umjetničke svijesti općenito.

Lokacija / pozornice

Festival se 2010. „premješta“ na atraktivnu lokaciju jedne od najljepših prirodnih uvala ovog dijela Dalmacije - uvala Čigrađa – Murter. Tako događaj poprima značaj u smislu dopune turističke i kulturne ponude mjesta/otoka/županije, ali isto tako stvara jednu protutežu konfekcioniranim glazbenim događajima kojih je na obali sve više i daje jednu „alternativnu“, svestranu notu kulturnoj ponudi Murtera.

Kontakt info

Kulturno-umjetnička udruga "Zaokret"
Adresa
Srimačka 29, 22 243 Murter
Tel
+385 (0)95 1999 798 / +385 (0)99 344 7775
Email
/
URL
www.festivalslobodneglazbe.com www.facebook.com/fsg.murter